maaliskuuta 11, 2023

Unboxataan laatikko (jälleen!)

Onko kirjatilaus suuri vai pieni jos se sisältää vain kaksi kirjaa? 
Voisiko sitä kutsua suureksi jos kirjojen pituus yhteensä ylittää 1000 sivua? 
Entäs jos tilaukseen liittää toisesta tilauksesta tulleen kirjan, ja näin kirjoja onkin kolme? 

Unboxasin aikaisemmin tänne blogin puolelle yhden laatikon, joka yllätys yllätys sisälsi kirjoja! Jos et ole tätä lukenut vielä, se kannattaa ehdottomasti käydä lukaisemassa linkin takaa. Laatikossa kirjoja oli hyvin laidasta laitaan; tietokirjoista (tarkemmin ottaen ruokakirjoista) aina romaaneihin asti. Mukana taisi olla myös pieni teos asioiden järjestämisestä, joka muuten vieläkin on pitänyt hyllyssäni enemmän penkinlämmittäjän virkaan kuin luetuksi tulemisen. Unboxing oli kuitenkin niin hauskaa tekemistä, että ajattelin piristää kevään odotusta nyt toistamalla tämän, uusilla kirjoilla tosin. 

Olemme miehemme kanssa molemmat hyvin kirjafanaatikkoja! Tällä kertaa siis tässä unboxing laatikossa on mieheni tilaamia kirjoja, joiden tilauksesta minulla ei siis ollut mitään tietoa. Olen siis aivan yhtä hämmästynyt näistä teoksista kuten tekin. Ja saattekin täysin ensimmäiset ajatukseni kirjoista, joita paketti sisälsi ilman mitään aikaisempaa pohjatutkimusta kumpaankaan kirjaan. 

Ensimmäinen kirja, joka paketista löytyy, on hyvin mielenkiintoinen jo nimensäkin perusteella. Kirja kantaa lyhykäisyydessään nimeä Ihmeinen. Otsikkoa on täydennetty lauseella "Tietäjän ihmiskäsitys ja mielen arkeologia.". Kirjan on kirjoittanut Timo Heikkilä. 

Ihmeinen taklaa suomalaiseen kulttuurihistoriaan, ja nostaa ihmismielelle tuntemattomaksi jäänyttä maailman kuvaa tunnetummaksi. Muinaiskulttuurin kautta käsitellään vahvasti esoteerista perustaa ihan käytännön tapojen avulla, kuten uhrikäytäntöjä, rituaalismia sekä hautaamiskäytäntöjä. 656 sivuinen järkäle kätkee sisällensä paljon kaikenlaista, joita aiemmin suomalaisessa tutkimuksessa ei ole nostettu esille, mikä tekee siitä erittäin mielenkiintoisen. Näistä kahdesta kirjasta itse valitsen tämän luettavakseni. Kiinnostus suomalaista kulttuuria kohtaan on aina ollut vahvana kiinnostuksen kohteena, varsinkin nykyään esoteerisen näkökulman kautta. Käsissäni kirja heräsi esiin kaikkine Kaleva -lainauksien kanssa, ja en voi odottaa, että pääsen lukemaan sitä lisää. Kirjassa on myös kuvituksia, esim. mustavalkoiset kuvat uhrikivistä kirjan loppupuolella, jotka aina kiehtovat. On hienoa, että tämänkaltaista näkemystä talletetaan painettuun muotoon. 

Toinen laatikossa ollut kirja kuuluu samankaltaiseen esoteerisen näkökulman omaavaan ajatusmaailmaan maailmankaikkeudesta. Tämä kirja kuljettaa lukijan Euroopan halki selvittäen Euroopan maiden välisiä "ristiriitoja". Kirjassa kuljetaan erilaisten voimapaikkojen, puurtarhojen, holvien yms. muiden kautta kohti mahdollisuutta Euroopan jälleen kurkottaa yhteisesti kohti aurinkoa ja valoa. 

Aki Cederberg on helsinkiläissyntyinen kirjailija Pyhä Eurooppa kirjan takana. 469 sivua sisällään kantava kirja pitää myös kansissaan Cederberg:in vaimon ottamia valokuvia pyhistä kohteista. Tähän kirjaan itselläni ei tullut niin suurta houkutusta, vaikka olenkin kirjailijan tavannut face to face. Myönnettäköön minulle ei ole myöskään tarjoutunut mahdollisuutta katsoa kirjaa ensi kosketuksen jälkeen, niin lujaa se on ollut mieheni käsissä. Kuitenkin kirja ainakin vaikuttaa hyvin ispiroivalta, jos sitä pian pääsisi myös itse lukemaan! 

Haluan nostaa tähän esille vielä yhden kirjan, joka lähetettiin kotiovelle saakka minun nimeä kantaen. Taloushallinto. Kirjanpito ja tilinpäätöskirjaukset -kirja pitää sisällään kirjanpidon perusteisiin liittyviä rakenteita. Ilmoittauduin taannoin kirjanpidon perusteisiin liittyvälle verkkokurssille, jonka kurssimaksuun sisältyi tämä kirja. Sain siis sen täysin omaksi, joten voi kurssin jälkeenkin palata asioiden äärelle uudemman kerran, jos vaikka jokin muodollisuus unohtuu. 

Kirja vaikuttaa aika aimo annokselta tietoa. Kirja on Edita Publishing Oy:n julkaisema vähän alta 400 sivuinen pehmeä kantinen tietokirja. Mitä kirjaa ehdin tutkimaan, se sisältää hyvin jaoteltuja otsikoita, niiden alle kätkeytyneitä aiheita, joiden sisällä on esimerkkejä, taulukoita sekä tehtäviä. Tätä kirjaa käytetään vain sivuosana itse kurssia. Kurssilla on siis oma luentomateriaali, jonka luennoitsija luennoi. On myös hieno huomata, kuinka näin aikuisopiskelijana ei vaadita enää tenttejä tai muuta osaamisentodistamista, vaan luotetaan jokaisen omaan kykyyn arvioida onko oppinut kurssilla olevat asiat vaiko ei. 

Kaikki kolme kirjaa lumosivat, ja kaksi ensimmäistä yllättivät, koska en todellakaan ikinä tiedä mitä odottaa kun mieheni tilaa kirjoja. No ehkä hieman osaa aavistaa, mutta toisinaan sieltä tulee hyvinkin yllätyksellisiä kirjoja. Parastahan tässä on se, että minä saan nauttia näistä kirjoista kirjahyllyssä sekä luettuna, vaikka en itse nostanut sormeanikaan niiden tilaamisessa. On myöskin ihanaa, että kirjahylly saa täydennystä jälleen! Rakastan myös uusien kirjojen tuoksua, joten pitää varmistaa, että mies ei kuluta niitä liikaa ennen kuin itse pääsee tutkailemaan niitä tuoreeltaan. 

Unboxaus on hauskaa puuhaa, kun pääsee tutkimaan tuoreeltaan ostettuja kirjoja. Tämä on mukava tapa innostaa itseään blogin sekä lukemisen jatkamisen suhteen. Toivottavasti lukijana saat tästä vinkkejä omaa blogia tai lukupinoa varten!

Ihmeinen
Tietäjän ihmiskäsitys ja mielen arkeologia. 
Timo Heikkilä
sivumäärä 656
Viides Askel
@ Timo Heikkilä 2022

Pyhä Eurooppa
Aki Cederberg
sivumäärä 469
@Aki Cederberg & Basam Books, 2021
Basam Books
Paino: Otavan Kirjapaino Oy, Keuruu 2021

Taloushallinto
Kirjanpito ja tilinpäätöksenkirjaukset
@ Soile Tomperi & Edita Publishing Oy
sivumäärä 358
toim. Jenni Turunen
Otavan Kirjapaino Oy, Keuruu 2022

1 kommentti:

  1. Itehän en varmaan mitään näistä kolmesta lukis. :D Mutta aina on jännää nähä, että mitä ihmiset ostaa ja lukee!

    VastaaPoista

Suositut postaukset