huhtikuuta 04, 2020

Palmusunnuntain lukumaraton suoritettu, tässä tunnelmat!

Lukumaratonit ovat loistava tapa viettää viikonloppua rentoutuen ja kirjamaailmaan upoten. Olisi yksi keskeneräinen blokkauskin, mutta päädyin kuitenkin, että haluan osallistua lukumaratoniin. Aikaisemminkin olen näihin osallistunut, mutta silti on epäilys, että en muista kaikkea, mitä pitäisi muistaa. Lukumaratonin aloitan nyt klo 18:00 ja näin ollen luen aina sunnuntain klo 18:00 saakka eli 24 tuntia. Kuitenkin pidän blogitaukoja, ruokataukoja ja taidan nukkuakin välillä!

Tällä kertaa lukumaratonin emäntänä toimii Iltatähden syttyessä -blogi. Bloggauksen ja ohjeistuksen lukumaratoniin ja Iltatähden syttyessä -blogin löydät tästä. Otan itse osaa lukumaratoniin extempore perjaatteella, joten sen kummempaa kirjapinoa en ole varannut lukumaratonia varten. Kuitenkin luettavia kirjoja on vielä jäljellä: kirjastosta lainattuja sekä omia, joita ei ole vielä ehtinyt lukea. Aloitan siis jostakin näistä. Löytyy myös kirjoja, joita haluaisin uudemman kerran lukea pitkästä aikaa. Tähän blokkaukseen päivittelen tunnelmia ja sivumääriä lukumaratonin aikana.

Lukumaraton urakka alkakoon - kello 18:00 
Aloitan synttärilahjana minulle ostetulla kirjalla, joka ei nyt varsinaisesti ole täysin luettava. Kirja on Pasa:n ja Atpo:n Vitutuspäiväkirja. En ole kuitenkaan kirjaa kertaakaan vielä ehtinyt avaamaan, joten avaan sen nyt ja luen vähän ohjeistuksia, mitä kyseiseen teokseen saa tehdä, ja hyvä ottaa huomioon, että kirja on huumorilla täytetty.

Tilanne vaatii novelleja - kello 19:45
Vitutuspäiväkirja aloitus oli hyvä valinta, kuitenkaan se ei kauan kantanut. Kirjassa ryhtyi jo kirjoittamaan tehtäviä ja lukeminen alkoi jäämään. Myöskin pidin pienen tauon ja selailin blogeja, ja luin kirjoituksia. Tämän korona-epidemian ja sisällä olen vuoksi pitää etsiä luettavaa. Ja ryhtyä myös miettimään mistä sitä voisi saada, kun kirjastot ovat kiinni.

Vitutuspäiväkirjasta sain kerättyä sivuja 54. Nyt hetkittäin sitten nostin kirjaston kirjojen pinosta Carmen Maria Machadon teoksen Kahdeksan puraisua, joka on novelliteos. Ajattelin jatkaa sen parissa nyt iltaani.

"Ja matka jatkuu, Joensuusta länteen.." - kello 22.30
Carmen Maria Machadon teos on ollut lumoava. Olen lukenut nyt hänen teoksestaan kolme novellia. Kauhun ja romantiikan sekoitus on ollut mielenkiintoinen yhdistelmä, kuitenkin ensimmäinen novelli hänen teoksessaan on ollut minulle mieluisin.

"Tämän tarinan opetusta minun ei tarvitse kertoa. Luultavasti se on jo kaikkien tiedossa." (Carmen Maria Machado: Kahdeksan puraisua sivu 31). Aviomiehen tikki -nimeä kantava novelli oli kyllä todella hienosti kirjoitettu, jonka seurauksena teos sai minut haluamaan lukea lisää. Tästä teoksesta voisi varmaankin tehdä blokkauksen lukumaratonin jälkeen. Nyt kuitenkin taidan heittäytyä television tai pelailun maailmaan. En kuitenkaan osaa sanoa, jos vaikka lukisin vielä yhden novellin tai kaksi. Viimeistään aamulla jatketaan.

Tällä hetkellä luettuja sivuja: Vitutuspäiväkirja sivut 54 + Kahdeksan puraisua sivut 77
yhteensä sivuja 131.

Sunnuntain aamuauringon hehku - kello 8:50
Eilen luin vielä yhden novellin Carmen Maria Machadon teoksesta. Se osoittautui hyvin omituiseksi ja pitkävetiseksi. Tämä 64 sivua pitkä novelli oli latistavaa luettavaa, koska en saanut ollenkaan siitä otetta. Nyt aamupalan kaverina luen seuraavan novellin teoksesta. Novelli kantaa nimeä: Oikeat naiset ovat lihaa ja verta. Novelli iski minuun paljon paremmin kuin aikaisempi. Selkeä tarinan ja juoni, jonka kirjoittaja novelliin on luonut, oli helposti mukaansatempaava.

Sivuja kertyi lisää 88 kappaletta. Yhteensä tällä hetkellä luettuja on 219.
Tällä hetkellä mietin vähän millaisen aikataulun teen tähän syntymäpäivääni! Lukuaikaa on kello 18:00 saakka eli runsaasti vielä jäljellä. Yritän ainakin tämän Machadon teoksen saada luettua loppuun saakka.

Kello käy - kello 13:25
Machadon teos on nyt kahlattu läpi. Luonnollisesti, kun teos kantaa nimeä Kahdeksan puraisua, siinä on kahdeksan novellia, eikä yhdeksän. Olin jotenkin täysin uskotellut itselleni teoksen sisältävän yhdeksän novellia, kunnes tajusin, että viimeisen otsikon alla oli kirjailijan osoittamat kiitokset. Sitä nyt ei kuitenkaan novelliksi lasketa, vaikka mukavaa luettavaa on.

Viimeiset kolme novellia Machadon teoksesta ovat tarinamaisempia, joten lukeminen on minulle huomattavasti rennompaa. Jokaisesta tarinasta jää hyvin erilainen fiilis kuin aiemmista, jotenkin osaksi myös hämmentynyt. Kirjailija on selkeästi tavoitellut jotakin aivan upeaa, joka ei minulle välity jokaisesta novellista. Taidan tehdä tästä blokkauksen myöhemmin. Toinen blokkaus on myös kesken, mutta onneksi se ei mihinkään häviä.

Nyt täytyy miettiä hetkinen näläntunteen hävittämistä. Tämän jälkeen tutkailla, millaista kirjallisuutta sitä haluaisi vielä lukea. On kirjaston lainoja, mutta taidan odotuttaa vielä niiden kanssa. Voisin ehkä palata johonkin vuosia sitten lukemaani.. Minulla on vahva halua lukea Langennut enkeli -sarja uudestaan. Katsotaan mitä valitsen.

Luettu tähän mennessä: Carmen Maria Machado - Kahdeksan puraisu 268 sivua (kokonaan) + 54 sivua Vitutuspäiväkirjaa - yhteensä sivuja 322

Aika lopetella - kello 17:40
Lukuaika on nyt melkein loppu ja päätin ryhtyä kirjoittamaan tätä yhteenvetoa. Ryhdyin kuitenkin vielä lukemaan Langennut enkeli -teosta, ja pääsinkin siinä etenemään yllättävän paljon. 24 tuntia lukemista meni yllättävän vauhdilla. Valitsin mielestäni hyvin ajankohdan, koska oli koko tämä päivä aikaa sitten lukea, mutta kuitenkin vaadin illalla vielä hieman rentoutumista, varsinkin kun itse menen huomenna (vielä ainakin) töihin.

Yhteenveto

Huh! Olipas maraton, mutta onneksi se näin synttäreiden kunniaksi on asioiden parissa, joista pidän paljon. Palmusunnuntain maratonista tuli ensimmäinen pitkään aikaan, mutta ehdottomasta ajankohdallisesti parhaiten sopiva. Ehdin myös keskittymään paljon sekä kirjallisuuteen, että tähän blokkaukseen, jotta saisin mahdollisimman paljon myös teille kuvailtua, miten omalla kohdallani lukumaraton etenee.

Iltaisin lukeminen aina väsyttää ihmeellisen paljon. Huomaa, että aivot ovat jo kokopäivän tehneet työtä ja kaipaavat lepoa, joten tämän sunnuntaipäivän aikana lukeminen sopi minulle paremmin. Aamusta alkaen luin teoksia, joista olin monta mieltä. Sitten lopulta päätin kuitenkin, että aloitan vielä menneiden aikojen kunniaksi Langennut enkeli -sarjan. Pääsin siinäkin hyvin alkuun, ja huomasin juuri miksi rakastan nuortenkirjallisuutta.

Pidän kirjallisuudesta, jossa asioita tapahtuu tasaisella, mutta verkkaiselle rytmillä. Sitä näissä nuorille suunnatuissa kirjoissa löytyy. Onneksi jokainen saa olla omanlaisensa, jonka vuoksi jokainen voi myös lukea mitä haluaa. Itselläni löytyy molempia puolia rakastava osa itsestäni, nuortenkirjallisuutta ja aikuisten romaaneja, siksi niitä tuleekin lukea limittäin, jotta saa innoitettua molempia puolia itsestään.

Lukumaratoneille tulevaisuutta ajatella huomaan, että novelli teokset ovat hyvä valinta. Näin ollen pääsee hyppäämään tarinasta toiseen, eikä kokonaisuus teoksessa jumitu pitkäksi aikaa paikoilleen, vaan jatkaa eteenpäin, jota itse toivon kirjalta paljon. Toisaalta myös itseä kiinnostavan kirjan ottaminen lukumaratoniin varmaankin voisi olla sopiva, koska sitäkin todennäköisesti tulisi kahlattua vauhdilla eteenpäin.

Tähän lukumaratoniin valitsin alla luetellut teokset (sivumäärät sulkeissa)
Pasa ja Atpo (Gummerus Kustannus Oy) - Vitutuspäiväkirja (luettuja sivuja 54)
Carmen Maria Machado (Kustantamo S&S) - Kahdeksan puraisua (sivuja 268, luettu kokonaan)
Becca Fitzpatrick (WSOY) - Langennut enkeli (luettuja sivuja 76)

yhteensä luettuja sivuja: 398

4 kommenttia:

 1. Paljon onnea syntymäpäivän johdosta! <3 Muistan lukeneeni joskus Langenneen enkelin mutten itse oikein lämmennyt sille. Noran ja sen pojan rakkaustarina oli mielestäni jotenkin kummalinen :D Joka tapauksessa realistiset nuortenkirjat ovat kyllä ihania. Esimerkiksi Rainbow Rowellin ja Becky Albertallin kirjat ovat juuri sellaisia: päähenkilöillä on ihan tavallisia ongelmia, joista sitten osa järjestyy, osa ei, iihan kuin tosielämässä. Toisalta myös yltiöromanttiset nuortenkirjatkin ovat kivoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon :) Itselle ehkä tarinan tumma ja synkkä luonne on se, miksi sitä kirjasarjaa tykkään lukea. Löytyy onneksi jokainen tuolta omasta kirjahyllystä. Juuri tämä: realistinen. Pitääkin ryhtyä tutustumaan näihin kirjailijoihin tarkemmin (molempien teoksia tiedän kyllä, mutta..), kun yleensä olen yltiöromantiikkakirjallisuutta välttänyt heh :D

   Poista
 2. Hyviä kirjoituksia. Täytyy suositella vaimolle blogia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kun tykkäät :) Tällaista tässä sivuharrastuksena muun elämän ohella tosiaan. Kaikki on tervetulleita mukaan!

   Poista

Suositut postaukset