heinäkuuta 10, 2016

Blogistanian kesälukumaraton 2016

Kesä lukumaraton on startannut jälleen kerran. Tällä kertaa lukumaratonin järjestää Ja kaikkea muuta-blogi. Blogiin ja maratonin tarkempiin ohjeisiin pääset täältä. Lyhyesti ja ytimekkäästä lukumaratonin tarkoitus:
1. Lukumaratonissa luetaan kirjoja, ja kerätään kirjojen sivumääriä
2. Kirjoja luetaan 24tuntia, omien taukojen ja tapahtumien kanssa, niin että osa tunneista on pidettävänä tiettynä päivänä eli 10.7.
3. Lukumaratonissa kaikki saavat lukea mitä haluavat, miten haluavat ja kaiken kaikkiaan kaikki saavat pitää ja pitääkin pitää hauskaa!


Viime lukumaratoniin osallistuin elokuun puolella, jossa luin kaksi kirjaa loppuun saakka sekä kahta muuta kirjaa eteenpäin. Sivuja tuli yhteensä 611, johon tällä kertaa haen kohotusta! Katsotaan miten käy.
     Kirja pinoon on kertynyt, joka kaksi keskeneräistä kirjaa: Fifty Shades Of Greyn toinen kirja Satutettu sekä Yön talon viimeinen osa Pelastettu. Myös kirja pinoon eksyi Kaislikossa suhisee, ihana lastentarina, sekä päätin aloittaa myös uudemman kerran Nälkäpeli sarjan. Ajattelin myös, että jos fiilis laskee tai kiinnostus alkaa lopahtaa, voisin lukea myös Twilight Houkotuksen sarjakuvasovitukset 1 ja 2, jotka pääsivät nyt oikein lukupinoon.

Kirjapinoon ei tällä kertaa löytynyt mitään uusia ja ihmeellisiä teoksia, koska ei ole ollut kiireiden takia aikaa etsiä kirjastosta uusia kirjoja. Hyppäsin mukaan lukumaratoniin myöhään, joten siksi aikataulukin meni täämöiseksi oudoksi. Aloitan itse maratonini nyt illalla 21.00 ja päätän sen klo 21.00 sunnuntain puolella.
      Sain myös houkuteltua oman kullan lukemaan muutaman sivusen, niin saan itse myös puhtia jatkaa nopeammin luku suoritusta! ♥

Minulla lukumaraton starttaa nyt klo 21.00! Oma kultu on jo ehtinyt kymmenisen minuuttia lukemaan, joten lähden nyt äkkiä perään, että ehdin myös nauttimaan sanallisesta taiteesta!

Sunnuntai klo 12.02

Noniin ja nyt heti rikkomaan sääntöjä. Tämän blokkauksen olisi pitänyt tietenkin jo eilen näkyä kaikille siellä blogin puolella, eikä komeilla luonnoksena, kun aamulla avasin oikein tietokoneeni. Nyt kuitenkin kiireen vilkkaa julkaisen tämän, johon sitten täydennän päivän edetessä. Tuli tietenkin pieni mutka matkaa, joka tarkoittaa että en tiedä kuinka paljon ehdin tänne päivittämään tai edes lukemaan, meidät on kuulemma kutsuttu kahdeksi syömään kullan isovanhemman tyköön. Jotain siellä vierähtää hetkinen ja näin, mutta olenpahan aamulla hetinyt hieman taas lukea!
      Palaten vielä hieman eiliseen; illalla luin Fifty Shadesin toista kirjaa eteenpäin about 50sivua. Nyt aamulla olen päässyt eteenpäin seuraavat 14 sivua. Sitten kirja rupesi jo tökkimään, joten päätin välittömästi vaihtaa. Käteeni eksyi yllätys yllätys twilight! Luin ensimmäisen sarjakuvasovituksen about tunnissa. Ihana kuvitus lumoaa tässä sarjakuvasovituksessa. Minusta kirjan tarinasta on poimittu juuri olellisia seikkoja, jota kuvitus tukee ja luo jännittävän tunnelman.


Kirjan tarina on siis jaettu kahteen osaan, joten ahmin varmaan sarjakuvasovituksen toisen osan vielä tämän päivän aikana. Luultavasti Nälkäpeli -kirja oli selvää yli ahmintaa tähän lukumaratoniin, mutta katsotaan... Muutenkin nukkumiseen meni minulta aivan yli aikaa! Kuitenkin kuitenkin nyt hoidan muutaman asian tietokoneella, ja jatkan lukemista ennen kuin menemme syömään. Illemmalla sitten vasta päivittelyä.

Sivut tähän menessä yhteensä twilight sarjakuvasovitus 230sivua + fifty shades 58sivua

Klo on nyt 21.23. Lukumaraton is over! 

Tällä hetkellä fiilikset on hyvät! Ja oon todella iloinen, että ehdin syömisenkin jälkeen vielä lukea. Saavuimme kullan kanssa kotio puoli kuuden aikaan, josta ryhdyin itse heti lukemaan kirjaan. Kultukin jossakin välissä nappasin kirjan käteen ja nautti kirjallisuuden ihme maailmasta.
     Sain luettua kaksi kirjaa, ja eteenpäin fifty shadesia. Olisin halunnut vielä lukea lisää ja muitakin kirjoja, kuten Kaislikossa suhisee, mutta ei tällä kertaa ehtinyt.

Houkutus sarjakuvasovitus osa 2

Jatkoin Houkutuksen toista sarjakuvasovitusta jo ennen syömään lähtöä. Syöminen sukulaisilla meni mukavasti, ja ruokana oli todellisen taivaallista. Kaupan päälle saatiin vielä kunnon tori mansikkaa.
     Kuuden aikoihin pidin pienen tauon: tee-tauko. Sen kanssa oli sitten taas ihana jatkaa lukemista!

"Kun lausun nämä sanat - siinä toivossa että hän kuuntelee minua - tajuan, mikä varsinainen ongelmani on . Minä en tajua, miksi Christian pitää minusta. En koskaan ole ymmärtänyt, miksi hän pitää minusta."
(Fifty Shades Satutettu sivu 364)

Lopputulos: Fiilis hyvä, ja mahtavaa taas päästä lukemaan pitkän aikaa. Kultukin innostui lukemaan ja yhdessä luimme. Sivumääräksi tuli yhteensä 597sivua. Hieman alle 20sivua jäi puuttumaan, mutta ei se mitään. Hienosti sujui kuitenkin lopulta!

Nyt on ensiviikon suunnitelmissa varmaankin lisää lukemista, ja jos saisin nyt vihdoin Fifty Shadesin luettua, että pääsisin kirjoittamaan siitä blokkausta. Muuten aion nähdä kummipoikaa taas pitkästä aikaa ensi viikolla!
     Kavereitakin pitäisi varmaan ehtiä nähdä, ja toivon mukaan tuleekin nähtyä. Ja viikonloppuna tulee vieraita kaukaisemmilta seuduilta eli Tampereelta!

Luetut
Stephenie Meyer (kuvitus Young Kim) Houkutus sarjakuvasovitus osa 1 - 230sivua
Stephenie Meyer (kuvitus Young Kim) Houkutus sarjakuvasovitus osa 2 - 230sivua
E.L.James Fifty Shades Satutettu - alkaen 255 pääsin sivuun 406 asti

Petra

4 kommenttia:

 1. Tykkäsin muistaakseni paljon tuosta Twilightin sarjakuvasovituksesta:)
  Mukavaa maratonia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, samoin tällä. Omaan hyllyyn ne löysi tiensä välittömästi, kun ilmestyivät!

   Poista
 2. Enpä tiennyt, että Twilightista on sarjakuvasovitus olemassa. Se voisi sopia minulle paremmin kuin alkuperäinen kirja. Kiitos vinkistä ja lukuintoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, samoin sinne suuntaan! - Ai alkuperäinen ei oikein iske? No se onkin vähän jakava kirja. Kokeile ihmeessä sarjakuvaversioita, itselleni uppoaa molemmat :)

   Poista

Suositut postaukset