maaliskuuta 07, 2016

S.E.C.R.E.T.


 
S.E.C.R.E.T
Emme tuomitse. 
Emme rajoita. Emme häpeä.

Cassie Robichaudin elämä tuntuu junnaavan paikoillaan. Hän on töissä kahvilassa, ja kotona häntä odottavat yksinäinen sänky ja kissa. Sitten Cassie löytää muistikirjan, jonka salaperäinen nainen jättää jälkeensä kahvilaan. Kirjassa on hämmentävän intiimejä ja suoria tunnustuksia naisen seksielämästä sekä kymmenen kohdan ohjelma: antautuminen, rohkeus, luottamus... Kirja johdattaa Cassien S.E.C.R.E.T.-nimiseen salaseuraan, jonka tehtävänä on auttaa naisia toteuttamaan kaikkein salaisimmat eroottiset fantasiansa ja ottamaan elämänsä haltuun. Cassiella on edessään kuumia ja kielletyiltäkin tuntuvia kohtaamisia, kun hän alkaa seurata kymmenen kohdan polkua kohti seksuaalista vapautumista ja uutta, intohimoisempaa elämää... (kirjan takakansi)

Kuuma leikki aloittaa S.E.C.R.E.T kirjasarjan, johon kuuluu yhteensä kolme kirjaa. S.E.C.R.E.T. on salaseura, johon päähenkilö Cassie joutuu outojen sattumien kautta. Mielestäni salaseurasta kerrotaan hyvin ja riittävästi. Kokoajan myös pidetään pieniä salaisuuksia salaseuraan liittyen, koska Cassien ei kuulu vielä tietää yhtään niin tarkasti salaseurasta, kun tämä toivoo.

Kirjan tarinassa on hyviä ja huonoja puolia. Kirjassa ei ollut kuitenkaan niin paljon tapahtumaa, kun kuvittelin. Joskus tapahtumaa on paljon, mutta toisaalta kirja löntysti eteenpäin kertoen Cassien päivästä, työstä jne. Minusta myös Cassielle sanotetut fantasiat ovat välillä hyvinkin lyhyitä. Fantasiat eivät myöskään mitenkään mene järkevässä järjestyksessä, mikä on outoa. Cassie kyllä kasvaa ja löytää uusia puolia itsestään ja elämästään. Minusta kuitenkin yksi selkeä ja odotettua asia venytetään liian pitkäksi. Kuitenkin huomaa, että Cassie 35-vuotias, ikäänkuin nuorenee luonteeltaan valtavasti tarinan edetessä.

""Vai ehkä ittenkin jo viidennet treffit? Eivätkö naiset odota viidensille treffeille ennen kuin suostuvat sänkyyn?"
     "Enpä tiedä."
Will pyöritteli tummansinisiä silmiään. Hän oli kyllästynyt siihen, että valitin treffiseuran puutetta.
     "Nuo kaksi ovat käyttäytyneet joka kerta samalla tavalla2, sanoin vilkaisten uudelleen pariskuntaani. "He ovat täysin toistensa lumoissa."
     "Sanoisin että heidän suhteensa kestää korkeintaan puoli vuotta", Will sanoi.
     "Senkin kyynikko", vastasin pudistaen päätäni. 
Spekuloimme usein asiakkaidemme keskinäisiä suhteita. Se oli pieni sisäpiirivitsimme, tapa tappaa aikaa. 
     "Okei, katso tuonnepäin. Näetkö tuon vanhan miehen, oka syö simpukoita samalta lautaselta kuin tuo nuori nainen?" Will kysyi ja viittasi hienotunteisesti leuallaan toista pariskuntaa kohti. Taivutin hiukan niskaani ja yritin vilkaista mahdollisimman varovasti vanhempaa miestä, joka oli itseään huomattavasti nuoremman naisen seurassa. 
     "Lyön vetoa että tuo nainen on hänen parhaan ystävänsä tytär", Will sanoi madaltaen ääntään. "Nainen on valmistunut ja haluaa harjoitteluun miehen asianajotoimistoon. Mutta koska nainen on kaksikymmentäyksivuotias, mies päättää iskeä tämän."
     "Yäk. Entä jos he ovat isä ja tytär?"
     Will kohautti olkiaan." (sivu 11)

Kirjan loppuratkaisu on osaksi ennalta arvatta, kuitenkin toivoin vahvasti toista ratkaisua. Osa asioista jätettään hyvin auki, osa suljetaan hyvin. Minusta kuitenkin kirjaan jätettään pari ärsyttävää asiaa auki, jotka varmasti hyppäävät kirjasarjaa lukiessa eteenpäin esille. Myöskään en usko, että Cassie tyytyy lopulliseen valintaansa, jonka tässä kirjassa nyt teki. Jotenkin on vahvat ajatukset siitä, mitä kirjasarjassa tulee tapahtumaan. En kuitenkaan kirjoita niitä tähän, että en pilaa kenenkään lukukokemusta, jos joku nyt yhtäkkiä päättää ruveta lukemaan tätä sarjaa.

Minulle jää aina kirjasta kuin kirjasta, jonka tiedän vielä kuuluvan sarjaan, pieni halu lukea seuraava osa. Kuitenkaan tämän kirjan kohdalla halua ei ole oikeastaan ollenkaan. Jos pitäisi miettiä oliko kirja ostamisen arvoinen - voisin sanoa, että oli. Syy siihen on se, että kirja oli alemyynneistä, joten hintaluokkakin oli matala. Kuitenkaan en rupeaisi kirjasta täysi hintaa maksamaan. Seuraava kirja on jo nyt lukemisen keskipisteenä, katsoo sitten tämän sarjan jatkoa myöhemmin. 

- Petra

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suositut postaukset