tammikuuta 25, 2015

Varjopuutarha - Maria Autio


Yllätyksellinen oli tämä kirja. Itse en lue yleensä suoraan suomenkielelle kiroitettuja kirjoja, vaan aina käännösteoksia. Kyllä alkuperäiskieli (englanti) menee myös. Tämän kirjan valitsin siis kannen perusteella ja osuin aika hyvään valintaan.

kuvauspäivämäärä ei liity lukuaikaan ;)
Kirja kertoo Pihla nimisestä tytöstä. Tapahtumat keskittyvät hänen kotinsa ja talon välimaastoihin, vielä tarkemmin hänelle tärkeään paikkaan, barokkipuutarhaan. Pihla tytöllä on lievä autismi, joka vaikuttaa perheen elämään. Kirja kerrotaan minä -kertojana ja kirjoittaja puhuttelee myös mukavasti lukijaa. Kirjassa keskistytään erilaisiin ihmissuhteisiin, joita Pihlalle tulee kirjan edetessä. Hänen ja hänen äitinsä suhde tulee hyvin esille kirjassa.

Mielestäni kirjan oli hyvä. Siinä oli riittävästi asiaa ja jätettiin ihanasti lukijalle mahdollisuus luoda omia mielikuvia. Suosittelen kyllä vilkaisemaan kirjaa, jos sen sattumalta jossakin näkee. Tämä voisi olla suomalainen teos, joka pääsisi myös omaan hyllyyni. Kaiken kirjassa tapahtuneen hirveidenkin asioiden keskeltä silti löytyy onni.

Kirjan teksti on aika helppo lukuista ja kirjan saisi viimeisteltyä päivän aikana. Kirjassa on kovat 180 sivua, taitaa olla yksi lyhkäisimmistä kirjoista joita olen aikoihin lukenut.

Tämä kirja täyttää kohdan:

20. kirja, jonka valitsit pelkästään kannen perusteella

Petra

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suositut postaukset