tammikuuta 10, 2015

J.R.Ward - Kuningas


Mustantikarin veljeskunta jatkaa taistelujaan elämästä ja kuolemasta, sekä kaikesta siltä väliltä. Kuningas on 12 osa kirjasarjasta (sen lisäksi on suomennettu teos Mustantikarin veljeskunta: sisäpiiritietoa). J.R.Ward sykähdytti minut jo ensimmäistä kirjaa lukiessani. Ihastuin henkilöhahmoihin ja juonen käänteisiin, Nyt vaan on alkanut muodostua ongelmaksi sama pohjarakenne. Kirjat perustuvat samaan pohjarakenteeseen eli siihen, että kirja alkaa ei-tyydyttävässä tilassa, johon kirjan edetessä selviää ratkaisu. Sitten kirjassa edetään asioissa rauhalliseen tahtiin. Loppua kohden kirjan tahti nopenee, että asia saadaan päätökseen ennen kirjan loppua. Tapahtuu ei-tyydyttävä asia ja sen ratkaisi ja kirja loppuu (huom! minun oma vahva mielipiteeni). Jotenkin kirjoissa tuntuu olevan aina tälläinen kulku. Ei se lukukokemusta sinänsä haittaa, mutta kun on lukenut 12 kappaletta näitä kirjoja se alkaa hiukan häiritsemään. 

Jokaisessa kirjassa keskistytään ikäänkuin yhteen päähenkilöön, mutta kirjoissa aina esiintyy ylitse vuotavasti henkilöitä. Kirjoittaja myös tuo esille monen eri henkilön näkökulman (yleensä 6-8 henk). Tämä tuo haasteita kirjaan, joten en sanoisi kirjasarjan sopivan kaiken maailman lukijoille. Myös jos on hiukan herkkähipiä en suosittele kirjan kielen kannalta. Itse olen lukenut jokaisen suomenkielisenä, mutta myös olisi kiinnostus lukea edes yksi alkuperäinen teos. Kirjassa on myös "haittapuolena" (tai aivain supertäydellisenä asiana) se, että ne ovat väh. 500 sivuisia suurinosa. Jos ei ole tottunut lukemaan pitkää kirjaa, se voi tuottaa ongelmia. 

Tämä kirja käsittelee itse Wrath Wrathin poikaa ja tämän puolisoa. Itsessään kirjassa tapahtuu hyvin paljon, enkä aio hirveästi sitä nyt avata, koska tämä on kirjan 12osa. Enkä näe järkeä avata kirjaa, koska en ole aiempi esitellyt tai muuta vastaavaa. Mutta joka päivä saa ihailla tuota kokoelmaa tuossa pöydän nurkalla. 

Suosittelen kyllä lukukokemuksen. Kirjat kyllä ovat aika täyteen ahdattuja (löytyy jos jonkin sortin ukkoa/akkaa, lohikäärmeistä varjoihin, vampyyejä unohtamatta). Itse olen hullaantunut näihin kirjoihin ja ostan ne tuohon pöydälle koristeeksi, vaikka ei sitä tiedä koska tämä huone vaihtuu vaikkapa toiseksi. No - asiasta toiseen.., Kirja täytti kirjahaasteesta (tai valitsin oikeastaan nämä kohdat)

11. sellainen suosikkikirjailijasi kirja, jota et ole vielä lukenut
43. kirja, jossa on yli 500 sivua

Lukuintoa nyt vielä pimeyden keskelle!

Petra

Ps. Blogini on saanut taas vähän uutta muotoaan. Nyt voitte käydä tarkastelemassa mun haastetta uudelta välilehdeltä. Kohta tää alkaa vaikuttamaan mun näköiseltä, mutta vielä menee aikaa. Katsotaan mitä seuraavaksi ilmestyy.

Nyt innolla jatkamaan kirjahaastetta, seuraava kirja taitaa täyttää vain yhden kohdan haasteesta, mutta onneksi noita kirjoja on tossa pinossa odottamassa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suositut postaukset