lokakuuta 26, 2022

Halloweenkuu: Minerva - elävien luiden laakso

Turun kirjamessuilla tuli kuunneltua Juban haastattelu, jonka innoittamana lainaukseen menivät Viivin ja Wagnerin uusin nro 25 - Rakkautta Röh! sekä Minerva - elävien luiden laakso. Valitsin Minerva kirjan täysin otsikon perusteella, ja halloween teeman perusteella. Ehkä teos ei ole kauhua, mutta tässä seikkaillaan kuitenkin maailmassa, jonka nimi on elävien luiden laakso. Halloween teemana ei välttämättä mielestäni tarkoita aina kauhu kirjallisuuden esiin nostamista. Joskus on mukava nostaa pirteitä teoksia, joiden päähenkilöt/maailmat ovat "pelottavia".

Minulle ei siis ollut oikeastaan mitään tietoa, että tämä teos oli luettavissa myös sarjana muutaman aiemman teoksen kanssa. Onneksi teos sopi luettavaksi myös itsenäisenä teoksena, ja ei minua ainakaan häirinnyt, vaikka muutamassa kohdassa tiedosti, että jotain oli tapahtunut aiemmissa osissa, mitä tässä ei enää uudemman kerran selitetty. Teoksessa siis kulki jo aiemmin alkanut juoni molukkiravuista, joiden perässä päähenkilömme Minerva, ja hänen ystävät Petra, Mauri sekä Pellervo-pingviini kulkevat.

Tässä teoksessa kuitenkin kulki kaksi juonta tämän lisäksi, Minervan seikkailu sekä Pellervon seikkailu, jotka lopulta tarrautuvat samaan tarinaan eri näkökulman kautta. Juonellisesti sarjakuva stripit oli loistavasti luotu, vaikka ensin hetken kesti tottua siihen, että päähenkilöstä toiseen hypättiin jatkuvasti. Sarjakuvitus oli hassun hauska, ja pidin hahmoista, joita teokseen on luotu.

Kaiken kaikkiaan teos oli luettava. En koukuttunut teoksesta, vaikka siihen olisi ollut mahdollisuus. Jäin eniten pohtimaan, minkä ikäisille teos on suunnattu. Minusta teos on loistavaa luettavaa nuorellekin aikuiselle, koska koen siinä olevan huumoria myös aikuisempaan makuun. Kuvitus on myös aikuismaista, ja "raakaa". Teos ei kärsi tästä "raakuudesta", vaan pikemmin ratsastaan vahvasti sen teeman saattelemana eteenpäin. 

Joskus toisinaan jos arvioisin numeroin lukemiani teoksia, tämä teos olisi 2.5/5. Luettava, riittävästi kiehtovia osia mutta en kuitenkaan tule toista tällaista teosta etsimään käsiini. Teos kuitenkin ruksittaa yhden kohdan Helmet 2022 lukuhaasteesta, nro 23 Kirjan kannen pääväri on punainen tai kirjan nimessä on sana punainen.

Minerva: Elävien luiden laakso
Juba
sivuja 48
Juba production Oy 2018
Helsinki, Kustannusosakeyhtiö Otava

1 kommentti:

Suositut postaukset