tammikuuta 01, 2021

Vuoden vaihteen lukumaraton 1.-2.1.

It's time to lukumaratoonata näin uuden vuoden 2021 kunniaksi! Vuodenvaihteen lukumaratonin emännöi meille Oksan Hyllyltä/ Marika. Linkin takaata löytyy loistava infopaketti lukumaratonista, vaikka säännöt ovat itselle tulleetkin jo tutuiksi. Tällä kertaa maratoonipäiviä on kaksi, joten lukemisen voi aloittaa jo 1.1. tai vasta 2.1., mutta osa lukemisesta on sijoituttava jommalle kummalle päivälle. Itse olen jo niin tottunut tähän päiväkirja -tyyliseen blokkaustapaan aina näissä lukumaratoneissa, joten en ryhdy muuttamaan tätä tyyliä, vaan annan mennä näin. 

Blokkauksia olisi voinut jo kuitenkin etukäteenkin kirjoittaa, esimerkiksi lukupinosta tai muusta, mutta itselläni se jäi tähän aloitushetkeen, mutta onneksi mukaan ehtii vieläkin, jos siellä vielä joku innokas lukija empii. Lukupinon kanssa oli myös vaikeuksia, koska toisaalta olisin halunnut jatkaa Tulen ja Jään laulu -sarjaa, mutta en kuitenkaan ehtinyt joulun pyhien takia sitä saamaan käsiini. Toisaalta mietin, kuinka ihanaa olisi lukea jotain vanhaa ja tuttua omasta kirjahyllystä, muistella jotain jo tuttua teosta ja lukea rennosti, mutta sekään ei lopulta houkutellut. Vaikeuksia oli siis muodostaa lukupinoa, ja tuo juhlinta uutena vuotena ei ainakaan helpottanut asiassa, joten lopulta päädyin siihen, että aloitan lukumaratonin nyt iltasadulla eli Muumit ja suuri tuhotulva -teoksella. Menen siis fiilispohjalta, ja katson lukumaratonin edetessä, mikä teos seuraavaksi houkuttelee.

Oman lukumaraton urakkani aloitan tänään 1.1. tosiaan kello 23:00, joten lukumaraton on omalta osaltani suoritettu huomenna kello 23:00. Aloittamisajankohta vähän venähti, mutta eipä anneta sen haitata. Tällä hetkellä mielessä on ainakin 4 teosta, jotka ajattelin lukea. Saan myös mukavasti avattua vuoden 2021 Helmet-lukuhaasteen, josta tosiaan valitsin lopulta pienen. Ylhäällä on jo uusi sivu tehty niitä varten. Nyt aloitan oman urakkani, tsemppiä kaikille!

Iltasatu vaihtuu aamuun klo 8:30

"Ja vähitellen he nukahtivat toinen toisensa jälkeen ja luolaan laskeutui hiljaisuus." (Muumipeikko ja pyrstötähti - Tove Jansson, sivu 153)

Menipäs yö nopeasti kahden Muumiteoksen parissa. Päätin aloittaa kevyesti iltasaduilla, ja onnistuinkin lukemaan molemmat teoksen yön pimeinä tunteina. Muumi-kirjoissa on se aivan ihanaa, että ne ovat satukirjoja, joten niin lukeminen on kevyttä. Lyhyys ja viihdyttävyys ovat kaksi muumien asiaa, jotka jäävät mieleen joka kerta niitä lukiessa. Innoistuin tosiaan lukemaan kaksi muumiteosta yöllä, kun en meinannut aluksi millään saada unta, mutta lopulta nukahdinkin ja huomasin, että en ollut kirjoittanut blogin puolelle ollenkaan. 

Nyt aamupalan ajan aionkin vähän pyöriä täällä tietokoneella, mutta sen jälkeen tartunkin teokseen, jonka lukemista olen jo harkinnut jonkun aikaa. Minulla olisi myös kesken yksi todella huokutteleva teos, mutta onneksi tässä on hyvin aikaa vielä lukea. 

♦ Tähän mennessä luettuja sivuja: 211 ♦

Olen myös iloinen, että näillä Muumi-teoksilla saan aloitettua tämän vuoden Helmet-lukuhaasteen. Muumipeikko ja pyrstötähti sekä Muumit ja suuri tuhotulva sopivat molemmat Helmet-lukuhaasteessa muutamaankin kohtaan, mutta pidän kiinni yhäkin säännöstä 1 kohta / 1 teos. (1. Satukirja: Muumit ja suuri tuhotulva - Tove Jansson & 8. Kirjan nimessä on kirjan päähenkilön nimi: Muumipeikko ja pyrstötähti - Tove Jansson)

Olisiko aika teekupillisen klo 11:45

"Kompastuin ei-mihinkään ja melkein kaaduin rähmälleni. Deittailu tosiaan toi aikamoisen latingin uutta sotkua aivoihini. Mutta se ei ollut "normaalia" sotkua, niin kuin ei koskaan minun aivoissani." (Oonko ihan normaali - Holly Bourne, sivu 18)

Ajattelin lyhyesti ja nopeasti kommentoida blogin puolelle ajatuksiani tämän hetkisestä tunnelmasta, mutta ryhdyin hienostelemaan ja tekemään teoksien kansista collaasia ja tutkimaan muita blogeja, joten olen yhä tässä muokkaus vaiheessa. Holly Bournen teos on ollut kyllä hyvä. Teos on nuorten aikuisten kaunokirja, joka käsittelee aiheita mm. erilaisuudesta, ongelmista ja deittailusta. Vahva ja synkkä teos on omalla tavallani, mutta sopivaa luettavaa juuri tähän hetkeen. 

Tähän mennessä luettuja sivuja: 313 ♦

Olipas kiireinen päivä klo 23:00

Lukumaraton on päättynyt. Olen ehkä hieman jopa hämmentynyt, kuinka omituinen päivä tästä tulikaan. Sain kuitenkin suoritettua onnistuneen määrän luettuja sivuja tähän lukumaratoniin. Luin vielä jopa kolme oikein hienoa teosta, joiden seurassa viihdyin hyvin. Pienen keilaus tauon tuossa pidin maratonin aikana, kun tarjoutui mahdollisuus mennä extempore keilausreisulle, mutta onneksi se ei häirinnyt suoritustani ja oli mukava päästä hieman ihmisten ilmoille. Lukumaratonissa luetut teokset alla olevassa listassa. 

Yhteensä sivuja kertyi 623

Muumit ja Suuri tuhotulva - Tove Jansson
sivuja 55
alkuteos Småtrollen och den stora översvämningen - suomentanut Jaakko Anhava
WSOY, Helsinki

Muumipeikko ja Pyrstötähti - Tove Jansson
sivuja 156
alkuteos Kometjakten - suomentanut Laila Järvinen
WSOY 1998, Juva

Oonko ihan normaali? - Holly Bourne
sivuja 412
alkuteos Am I Normal Yet - suomentanut Kristiina Vaara
Gummerus Kustannus Oy, Helsinki

4 kommenttia:

 1. Mukavaa maratonia! Muumit sopii aivan loistavasti maratonille. <3

  VastaaPoista
 2. Oletpa saanut hyvän vauhdin luku-urakallesi! Itse valitsen näille maratoneille keskeneräisiä kirjoja ja sarjakuvia mutta Muumithan on aivan loistava vinkki seuraavalle kerralle. Lukuiloa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. suosittelen ehdottomasti Muumeja! Olivat kevyttä ja mukavaa luettavaa :)

   Poista

Suositut postaukset