elokuuta 29, 2020

Kesälukumaraton número dos, tässä tunnelmat

Joskus aikoinaan yläasteella luin Espanjaa kaksi vuotta, mutta sen opiskelu loppui, kun peruskoulun päättötodistuksen sain käsiini. En siis osaa Espanjaa tuon enempää, mutta mielestäni se jotenkin sopi tähän aamuun. Tänään, lauantaina, on aika lukumaratonata toisen kerran. Kesälukumaraton numero kaksi, 29.8., vierähti siis käyntiin, ja päätin tällä kertaa sijoittaa oman lukemiseni täysin lauantaipäivälle. 

Lukumaratonin käytäntö on sama, joten tarkoitus on lukea 24 tuntia itse tauoittaen. Jokainen tauko lasketaan suoritusaikaan, mutta niitä kuitenkin kannattaa pitää. Itse pohdin pitkään osallistunko vaiko enkö. Monet asiat pyörivät mielessä ja toteutuksessa, mutta päätin joka tapauksessa osallistua. Kirjastopinoa olen saanut luettua aika vauhdilla, ja muutaman teoksen bloggaus odottaa loppusilauksia (taas, vieläkin, aina..) ja julkaisua. Kuitenkin päätin, että lukumaratoneja ei vain voi jättää välistä, joten tämä korvaa nyt kaikkien keskeneräisten bloggauksien loppusilauksien valmistelun.

Tällä kertaa lukumaraton emäntänä toimii Yöpöydän kirjat -blogin Niina. Hänen bloginsa puolelta löytyy kattava infopaketti lukumaratonista, ja pääset kurkistamaan sen täällä. 

Itse olen valinnut tähän lukumaratoniin vain yhden teoksen. J.R.Ward on ehdottomasti yksi lempikirjailijoistani. Hänen Mustan tikarin veljeskunta -sarja on lumonnut minut, niin alkuperäiskielisenä kuin suomennettuina versioina (suomennettuina löytyvät omasta hyllystä). Päätin siis vihdoin tarttua J.R.Ward toiseen fantasia- ja romantiikka-aiheiseen sarjaan. Lukumaraton kirjana toimii: 

Halu
Langenneet enkelit -sarja 1.osa
englanninkielinen alkuteos Covet
J.R. Ward
suomentaja Tanja Kielinen
sivuja 541
Basam Books, 2012, Helsinki

Lukuiloa kaikille, lukumaratonini starttaa nyt!!
(Lukumaratoni aikani: la 9:00 - su 9:00)  

Los Angeles? klo 9:12
En ehtinyt edes avaamaan teosta, kun ryhdyin ihmettelemään, miten blogi julkaisi tämän päivittyvän  blokkauksen perjantai 28. päivän puolelle. Hetken asetuksissa pyörittyäni, totesin, että olen ilmeisesti lähtenyt Los Angeles:iin yllättäen reissulle, koska aikavyöhykkeeni oli vaihtunut Yhdysvaltojen aikavyöhykkeeksi. Kauankohan tämä bugi on ollut? 
!! Kaikille tiedoksi: kotona, Suomessa ollaan. Vältän tartuntoja, kiitos.

DIY & Caldwell klo 13:19
Tässä lukemisen ohella olen toden totta tehnyt hieman do-it-yourself projektia, mutta unohdetaan se nyt, ja keskitytään Caldwelliin, Treziin, Reverendiin.. Mustan tikarin veljeskunta on tuotu tähän teokseen pienenä lisämausteena! Lukeminen on heti ollut paljon houkuttelevampaa, kun teoksessa seikkailee muutama tuttu hahmo hyvin pienenä sivuosana ja miljöö pysyy samana, vaikka päähenkilöt ovat vaihtuneetkin. Ps. Trez on ehdottomasti yksi lempihahmoistani koko Mustan tikarin veljeskunta -sarjassa, joten yhdistelmä näiden sarjojen välillä on herkullinen!

Jim Heron klo 15:10

"Elämässä ei kuitenkaan ollut oikoteitä ja virheistä joutui maksamaan."
(J.R.Ward: Halu - Langennut enkeli osa 1, sivu 22)

J.R.Ward luo raa'an ja rajun kuvauksellisen teoksen jälleen kerran. Päähenkilö Jim Heron on itseensä vetäytynyt (joo, ehkä sellaista ilmaisua voisin nyt ainakin alkuun käyttää hänestä..), mystinen ja kova. Hänet vedetään keskellä enkeleiden ja demoneiden välistä sotaa langenneena enkelinä, jonka tavoitteena on pelastaa seitsemän ihmissielua. Heron on salaisuuksien peitossa. Tämä pimeyttä, raakaa voimaa ja kostoa täynnä oleva hahmo.. kuinka hän pystyy pelastamaan seitsemän ihmissielua?

Huomasin tässä takaisin blogin puolelle tullessani, että unohdin kirjata lukemani sivut. Onpas pää täynnä asioita, kun unohtelee näin kauheasti kaikkea. Sain oman DIY-projektini valmiiksi ja kiinnitettyä, joten pystyn nyt illan antamaan pelkästään kirjallisuudelle ja J.R.Ward:lle. Nyt on kuitenkin aika syödä jotakin ennen kuin jatkan teoksen parissa. Teos on tähän mennessä ollut positiivinen kokemus, kuitenkin pelkään samankaltaisuuksien sarjojen välillä kasvavan yhä, ja itselläni on jo liian vahva aavistus tulevasta..
sivuja tähän mennessä 87

Aamupalaa, lopputunnelmia, J.R.Ward & laiskaa lukemista klo 8:55
Eilen en enää jaksanut yöaikaan ryhtyä kirjoittamaan, mutta etenin teoksessa hyvää tasaista tahtia. J.R.Ward luo Taivaan ja Helvetin ympärille mielenkiintoisen aiheen seitsemästä kuolemansynnistä, joka toisaalta puhuttelee minua ja toisaalta ei. Huomaan mielessäni paljon vertailevani Mustan tikarin veljeskunta -sarjaa tähän, joten ei ehkä kuitenkaan ole parasta idea tuoda sieltä hahmojen tähän sarjaan. Ainakin minulle lukijana tämä on todella hämmentävä piirre, varsinkin kun Mustan tikarin veljeskunta -sarja on vain yksinkertaisesti niin upea kirjasarja. Teosta en täysin saanut luettua loppuun saakka, mutta luen sen tämän päivän aikana kuitenkin. Olen sen verran utelias. 

Lukumaraton meni hyvin rennoissa tunnelmissa. En usko, että olisin koskaan aiemmin osannut ottaa näin rentoa asennetta, ja lukea silloin kuin teki mieli. Sivujakin kertyi yllättävän hyvin, vaikka huomioni olikin välillä asuntoni sisustuksessa. Pienten DIY -projektien ja uuden värimaailman hahmottaminen on yllättävän piristävää. J.R.Ward - Halu ruksittaa vielä yhden Helmet-lukuhaastekohdan, joten saan haastetta vielä hieman eteenpäin, koska aika käy vähiin. Kirjailija J.R.Ward on kirjoittanut yli 20 teosta, joten kohta on osuvasti nro 12. Kirja kirjailijalta, joka on kirjoittanut yli 20 teosta. 

Lopputulos: J.R.Ward - Halu (Langennut enkeli osa 1) luettuja sivuja yhteensä 271

6 kommenttia:

 1. Hei, sama Los Angeles -ilmiö tapahtui oman postaukseni kanssa! Jostakin syystä se julkaistui eiliselle 28. päivälle, vaikka sen tänään vasta kirjoittelin. Erikoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä omituista, mutta onneksi korjaus oli helppoa! :)

   Poista
 2. Lukuiloa maraonille! Bloggerilla on nyt menossa isoja muutostöitä, olisiko jokin voinut sen takia vaihtaa aikavyöhykkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen katsonutkin, että blogger tuntuu muuttuvan kokoajan :D Hyvin mahdollisesti siitä johtuva bugi. Onneksi on helposti korjattavissa!
   Tsemppiä sinullekin!

   Poista
 3. Hyvinhän sinulla menee! Minulla on vielä kolme tuntia aikaa maratonilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Toivottavasti sinullakin oli antoisa maratoni.

   Poista

Suositut postaukset