tammikuuta 01, 2017

Vacation!! & Helmet-lukuhaaste 2017

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2017
Joululoma jatkuu, jatkuu ja jatkuu. Eilen oli uusi vuosi juhlat suurella porukalla, ja niistä toipuminen on ollut tämän päivän tavoitteena. Oli kyllä hauskaa! Ja vuosi vaihtui siinä kaiken happeningin keskellä. :)
 Ensivuodesta on jo sen verran tiedossa, että leffavuosi tulossa! Sieltä on tulossa paljon kaikenlaista, kuten
     Helmikuussa Fifty Shades Darker
     Maaliskuussa Beauty and the Beast - Kaunotar ja Hirviö sekä Smurffit: Kadonnut kylä
     Ja Toukokuussa Guardians of the Galaxy 2 ainakin! Onpas nyt taas outo leffavalikoima tuossa... no omaa mieltä ei pääse karkuun, ja jotkut asiat vain herättää mielenkiintoa. Esimerkiksi Kaunotar ja Hirviö, joka kuuluu omiin lemppareihin, niin pitää päästä katsomaan myös leffaan!

Ensivuonna on tulossa myös monet juhlat, joten juhlan vuosi on tuo 2017 myös. Mitäs muuta voisin miettiä ensi vuonna tulevaksi? No varmaa on se, että työtä on tiedossa ainakin Toukokuun loppuun asti. Jatkosta ei kyllä ole vielä tietoa, mutta kaikki selviää aikana.

Ei kai nyt yhtäkkiä tule muuta mieleen, joten palataan hiukan taakse päin vielä...
     Joululoma ei ole mitenkään peittynyt kirjallisuuden parissa, mutta se on kuitenkin pitänyt sisällään hieman lukemista, esimerkiksi J.R.Wardin uusimman teoksen (erillinen blokkaus tulossa). Joululoma meni myös muuten rauhallisissa merkeissä, ja sukulaisittain. Nyt on myös alkuviikko ollut seikkailuja täynnä.
     Oli onneksi auto käytössä muutaman päivän, joten päästiin kullan kanssa kulkemaan ympäriinsä. Käytiin kavereilla ympäri Turkua. Jäi kyllä paljon kaikkea mitä olisi pitänyt vielä tehdäkin, mutta ei vaan ehditty millään. Sitä se on. Kuitenkin kullalla oli kivaa, kun pääsi taas pitkästä aikaa mun kyytiin.. tämmösiä muistoja autoilun kautta löytyi.

Joululahjoja ei tullut hirveästi, eikä oikeastaan mitään mainittavan arvoista. Omalle kullalle olin ostanut uudet korvikset ja ihonhoitotuotteita (näin kullan toiveiden mukaan). Minulle hän puolestaa oli ostanut lämpöä teen ja villasukkien mallilla :)
     Yhden kirjalahjan sain! Muuten tavarat olivat aika perussettiä: sukkia, tyynyliinoja jne tämmöstä. Kirja jatkaa Nathanin tarinaa vihdoin ja viimein: Sally Green - Half Lost. Odotan jo innolla, että pääsen kirjaan käsiksi, kuitenkin kirja saa hetken vielä pysyä sivussa.

Vielä muutama sananen ensivuoden kirjatavoitteista. Helmet-lukuhaaste 2017 on julkaistu, ja voit käydä tutustumassa siihen osoitteessa http://www.helmet.fi/fi-FI/Tapahtumat_ja_vinkit/Vinkit/Helmetlukuhaaste_2017(115505)
Osallistun omalta osaltani lukuhaasteeseen täyttämällä muutamia kohtia. Totesin, että vuosi 2016 oli raskas jo kaiken muun osalta, että en loppujen lopuksi löytänyt niin kauheasti pakoa kirjallisuuden avulla. Kuitenkin blogin pitäminen jatkuu, niinkuin kirjallisuuteen tutustuminen ja kirjoista nauttiminen.
     Tässä alla lukuhaastekohdat, joihin hieman merkitsin jo itselleni kiinnostavia ja toteutettavia kohteita (nämä kohdat on alleviivattu)... ja sivu lukuhaaste 2017 on lisätty, johon yritän kerätä ylös lukemani kirjat lukuhaaste kohtiin liittyen.


Helmet-lukuhaaste:

1. Kirjan nimi on mielestäsi kaunis
2. Kirjablogissa kehuttu kirja
3. Suomalainen klassikkokirja
4. Kirja lisää hyvinvointiasi
5. Kirjassa liikutaan luonnossa
6. Kirjassa on monta kertojaa
7. Salanimellä tai taiteilijanimellä kirjoitettu kirja
8. Suomen historiasta kertova kirja
9. Toisen taideteoksen inspiroima kirja
10. Kirjan kansi on mielestäsi kaunis
11. Jonkun muun alan ammattilaisena tunnetun ihmisen kirjoittama kirja
12. Politiikasta tai poliitikosta kertova kirja
13. Kirja "kertoo sinusta"
14. Valitsit kirjan takakannen tekstin perusteella
15. Kirjassa harrastetaan tai se liittyy harrastukseen
16. Ulkomaisen kirjallisuuspalkinnon voittanut kirja
17. Kirjan kannessa on sinistä ja valkoista
18. Kirjan nimessä on vähintään neljä sanaa
19. Yhdenpäivänromaani
20. Kirjassa on vammainen tai vakavasti sairas henkilö
21. Sankaritarina
22. Kuvitettu kirja
23. Käännöskirja
24. Kirjassa selvitetään rikos
25. Kirja, jossa kukaan ei kuole
26. Sukutarina
27. Kotipaikkakuntaasi liittyvä kirja
28. Kirja kirjailijalta, jolta olet aiemmin lukenut vain yhden kirjan
29. Kirjan päähenkilö osaa jotain, mitä haluat oppia
30. Kirjan nimessä on tunne
31. Fantasiakirja
32. Kirja on inspiroinut muuta taidetta
33. Kirja kertoo Intiasta
34. Kirja kertoo ajasta, jota et ole elänyt
35. Kirjan nimessä on erisnimi
36. Elämäkerta tai muistelmateos
37. Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoon kuuluu yli 20 teosta
38. Kirjassa mennään naimisiin
39. Ikääntymisestä kertova kirja
40. Kirjailija tulee erilaisesta kulttuurista kuin sinä
41. Kirjan kannessa on eläin
42. Esikoisteos
43. Kirja, jonka lukemista olet suunnitellut pidempään
44. Kirjassa käsitellään uskontoa tai uskonnollisuutta
45. Suomalaisesta naisesta kertova kirja
46. Oseanialaisen kirjailijan kirjoittama kirja
47. Kirja täyttää kahden haastekohdan kriteerit
48. Kirja aiheesta, josta tiedät hyvin vähän
49. Vuoden 2017 uutuuskirja
50. Kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja

Noin niitä tuli tuossa alleviivattua. Onneksi ei tullut puoliakaan, kun on sellainen tunne, että lukeminen jää myös ensivuonna hirveästi. Valitsin tuollaisia realistisia kohtia, jotka mahdollisesti saisin oikeasti luettua. noo... on tässä vuosi aikaa!
     Tämän kautta tuli pohdittua ensimmäistä blogin kirjoittamisvuotta, kun toteutin silloin lukuhaastetta 2015. Sen onnistuminen oli kohtalaista, ja nyt kun blogin kirjoittaminen on saanut oman "persoonansa", niin luulen että tämä voi sujua jo paljon "kivuttomammin" (pelattiin aliasta uutena vuotena, joka voi selittää nämä oudot kuvailut.. heh). Vuoteen 2016 palatessani, ryhdyin miettimään että mitä ihmettä olen edes lukenut tämän vuoden aikana.. Muutama kirja tuli heti mieleen, kuten
     J.R.Ward Verisuudelma (mustan tikarin perintö) kirja, joka on on on vain upea teos. Ei sitä nyt enää sen enempää kuvailla, kun tästä blokkauksesta löytyy.
     (Emily Roppa) Deltoran vyö -sarjasta kolme kirjaa, mutta enpä ehtinyt koko sarjaa lukemaan. Pitää jatkaa nyt sitten 2017 vuonna. Kyllä silläkin varmaan ainakin yhden kohdan saa merkattua lukuhaasteesta luetuksi.
     Half Wild by Sally Green kirja, joka oli sarjan toinen osa. Kirja oli mahtava, ja aivan yhtä hyvä kuin aikaisempi osa. Tämä kirja todellakin sai jatkoa, ja nyt minulla löytyy se kolmaskin kirja!

Nyt sanotaan hei hei 2016, ja jatketaan innokkaasti uusia asioita kohti vuodelle 2017!
Petra

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suositut postaukset