tammikuuta 04, 2016

Viimeiset sanat vuodelle 2015 + kertausta kirjahaasteesta

Vuosi on vaihtunut päiviä sitten, kun itse vasta nyt pikkuhiljaa ymmärrän asian. On tapahtunut nyt vuoden vaihteessa niin kauheasti, että hieman on vielä ruosteessa tämän blokkailun suhteen. Nyt kuitenkin sain vauhtia kirjoittamiseen (ja aikaa). Kaiken kaikkiaan minun tuli luettua tasan 30 kirjaa vuoden 2015 aikana. Tällä määrällä sain ruksittua sitten 27 kirjahaasteen kohtaa (osaksi ruksitin yhden kirjan lukemisella kaksi kohtaa). Tähän blokkaukseen ryhdyin nyt sitten muistelemaan viime vuoden kirjoja (lyhesti tapahtumia).

Vuoden 2015 aikana tuli juhlittua valmistujaisia (omiani ja kaverini). Sen lisäksi mielessä on uusi koulu: perhepäivähoitaja sydeemi. Tämän lisäksi aivan aivan täydellinen kumppani on löytänyt tiensä sydämeeni ja elämääni. Nyt vuosi 2016 tuo vielä enemmän herkullisempia tapahtumia ja seikkailuja!

Osallistuin siis kirjahaasteeseen, jonka tarkoitus on tutustuttaa ihmiset erilaiseen kirjallisuuteen ja nauttimaan lukemisesta. 50n kohdan haaste kokonaisuudessaan olisi antanut hyvinkin monipuolisen kuvan kirjallisuudesta. Itse loppu vuotta kohden vielä tarkoituksella hain muutaman kirjan, jotta ainakin puolet haasteen kohdista tulisi ruksittua. Ja näin onneksi kävikin. Sain myös luettua goodreads:n asettamani 25kirjaa vuoden aikana tavoitteen. Jonka totesin myös hyväksi tavoitteeksi tämän vuoden aikana. Katsoo nyt tuleeko täytee. Kirjahaasteen jokaisen kohdan voi käydä katsomassa kirjahaaste -otsikon alta, nyt nostan muutaman mieleen jääneen kirjan tähän blokkaukseen.

Noniin, mitenkäs nyt sitten tätä ryhdyn purkamaan pienemmäksi. Ensin ajatus oli helppo, tuosta vaan kirjoittamaan, mutta sitten ryhdyin pohtimaan kuinka sekava ja epäselvä tästä voisi tulla, joten yritän nyt sitten pohtia, miten tästä saa jotenkin paremman näköisen. Osasta kirjasta kirjoitin jo niin pitkän mielipidetekstin blogin puolelle, että en oikein tiedä nyt sitten kuinka paljon tänne sepittelen.
     No aloitetaan jokatapauksessa...


Suurin osa kirjoistani ruksitti yhden kohdan kirjahaasteesta (osa kaksi). Ne jotka eivät ruksittaneet, esim Carolyn Keene - Neiti Etsivä ja hämähäkkisafiiri ja Sally Green - Half Bad, olivat muuten vain ihania luettavia! Parhaiten minulle jäänyt mieleen on tietenkin J.R.Ward - Varjot nimeä kantava paksu yli 600 sivuinen kirja. Samalla kirja ruksitti kohdan Vuonna 2015 julkaistu kirja. Oikeasti, en uskonut edes ruksittavani tätä kohtaa. Yhtäkkiä minulla olikin mahdollisuus ruksittaa tämä kohta, kun löysin Varjot -kirjan kirjakaupasta. Nyt se koristaa omaa hyllyäni. Varjot -kirjan blokkaus kannattaa käydä lukemassa (jos sitä ei ole vielä tehnyt). Sieltä voi saada uuden sarjan, jota lukea. täältä löytyy.

Toisaalta tutustuin myös tutun kirjailijan uuteen sarjaan, kuten Erin Hunter - Etsijät: Matka alkaa (kirjahaaste kohta nro 5 Kirja, jonka henkilöistä kaikki eivät ole ihmisiä). Erin Hunter:n soturikissat -sarjan ensimmäiset kirjat olen lukenut kauan aikaa sitten, joten ajattelin että tutustun muihin sarjoihin myös. Itselläni jäi ihan mukava fiilis kirjasarjasta, en sitä itse oletettavasti ryhdy sen enempää lukemaan, mutta mielestäni oli kuitenkin mukava lukea. Kevyt ja helppo lukuinen kirja, samalla tapaa kuin soturikissatkin. Ehkä jos aikoisin lukea sarjaa pidemmälle, niin alkaisi vielä kirjassa tapahtua lisää jne. Vaikka en siis voi sanoa, että ensimmäisessä kirjassa ei olisi asioita tapahtunut - tapahtuu tapahtuu. Mutta ehkä ne sitten eivät vaan minuun kolahtaneet.

Meloy & Ellis - Sysimetsä hehehehe - mitenkäs tähän nyt päästiin? Pääasiassa kirja oli hyvä. Se ei vielä korista hyllyäni, vaikka niin olen puhunut. Toinen ja kolmasosa kuitenkin koristaa. Itse en ole ehtinyt kolmanteen osaan vielä, mutta toisen osan olen saanut luettua. Kirja kuitenkin ruksitti yhden kohdan kirjahaasteesta (nro 8), eikä kuitenkaan ollut mikään totaalinen pettymys.

Nro 12. Kirja, jota ystäväsi on suositellut sinulle Heleena Lönnroth - Salaisuus eli Sininen Motelli; tähän kohtaan olisin saanut muutamankin vaihtoehdon. Minulle suositeltiin myös Salla Silmukan Lumikki-trilogiaa. Olisin tietenkin siinä samassa saanut ruksitettua kirjatrilogia -kohdankin ruksittua, mutta koskaan vain ei tullut lainattua sitä kirjaa. Ehkä vielä jossain vaiheessa. Toisaalta en ole pettynyt yhtään Heleena Lönnroth:n kirjaa. Se oli jännittävä ja koukuttava, joten luin sen vauhdilla läpi. Kirja ruksitti myös kohdan: Nro 28. Kirja, jonka nimessä on väri. 

Nämä nostan nyt näin yhtäkkiä mieleen nousseella fiiliksillä. Pääasia on, että nyt on sanottu hyvästit vuodelle 2015 ja odotetaan vuoden 2016 haasteita ja tapahtumia! 

Hyvää uutta vuotta 2016!
Petra

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suositut postaukset